American lifestyle: Younger drivers, older drinkers. Edats en el conduir i el beure

A Minnesota l’edat legal per a treure’s el carnet de conduir és els 16 anys. Això vol dir que, quan vas per l’autopista i mires les cares dels altres conductors (sí, confesso que m’agrada xafardejar en els altres cotxes, em fa gràcia veure la cara que posa l’altra gent quan descobreix que els estàs mirant a través de la finestra del teu cotxe, és com si els recordessis, de cop i volta, que no estan sols en la seva bombolla automobilística!) pots sorprendre’t en trobar-te a un/a adolescent al volant.

I és que si no tens cotxe, poca cosa pots fer. És el mitjà de transport predilecte, a pesar de què els High Schools tinguin transport de bus escolar gratuït. Treure’s el carnet de conduir costa només uns 10$ i si ets major de 18 anys no cal que vagis a una autoescola (qualsevol persona amb carnet de conduir pot ensenyar-te). Fas un examen teòric i després el pràctic i llestos! Vulguis o no, això dóna molta més independència i llibertat als adolescents i té un impacte en la societat. Creixen més ràpid pel que fa a poder sortir i fer la seva, però no en maduresa. L’adolescència s’allarga.

En canvi, pel que fa al beure, no es permet fins als 21 anys. És totalment estricte. L’alcohol es ven exclusivament en bars i cellers (Liquor Houses), als quals NOMÉS hi pots entrar si tens 21 anys o si vas acompanyat/da d’una persona adulta. Quan vaig arribar a aquí, vaig haver d’esperar tot un mes fins que vaig poder tornar a prendre’m una cervesa. A casa nostra tenim molta més cultura del vi i del beure de manera sana i controlada. És clar que quan s’acosta l’edat de beure a tot arreu es fa un “beure per beure” exagerat, però tinc la sensació que aquí passa molt més. El “botellón” es fa extensiu a edats adultes.

Ara bé, el que és segur és que no trobaràs adolescents ni joves conductors conduint beguts a les autopistes!

Publicat el

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *