Alleugereix la calor de l’estiu amb una amanida de pasta amb cireres


Ara que fa tanta calor, us recomano la següent amanida que vaig inventar-me fa uns dies tot fent el sopar. Aquí en teniu la recepta:

INGREDIENTS per a l’amanida en sí

– Cireres
– Enciam de fulla de roure
– Pastanaga
– Tomàquet de pera
– Pebrot vermell
– Ou dur
– Trossets de pernil salat
– Pasta: Farfalle i/o macarrons
– Parmesà a daus
– Olives
– Rúcula

INGREDIENTS per a amanir

– Oli
– Orenga

INGREDIENTS per al “toc final”

– Sèsam

– Sucre morè

– Sal

– Oli

COM PREPARAR L’AMANIDA

Poseu a bullir aigua en un cassó o una olla. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi uns 80 grams de pasta per persona, un raig d’oli i un parell de cullaradetes de sal. Deixeu-ho coure el temps necessari (indicat en el paquet de pasta) i escorreu-ho. Sobteu-ho amb un raig d’aigua freda per tal d’evitar que la pasta s’enganxi.

Traieu els pinyols de les cireres. Hi ha un estri que us pot ajudar a fer-ho, encara que si no el teniu podeu anar tallant les cireres fins que només us quedi el pinyol. Llavors talleu totes les hortalisses ben petites, com si volguéssiu fer-ne daus. L’ou dur també es talla ben petit. Aneu posant tots els ingredients a dins d’un bol i aneu-los barrejant.

COM AMANIR L’AMANIDA

Poseu-hi poca sal, ja que el que hi afegirem com a “toc final” serà salat. Afegiu-hi un bon raig d’oli i un o dos pessics d’orenga.

COM PREPARAR EL “TOC FINAL”

Necessitareu una paella d’aquelles que són tant petites com el palmell d’una mà. Poseu-la al foc al mínim i agafeu un paper de cuina. Unteu el paper de cuina amb oli i llavors utilitzeu-lo per a untar la paella. Cobriu la superfície de la paella amb sèsam. Quan comenci a estar una mica torrat (tot just quan comença) afegiu-hi un parell de culleradetes de sucre morè i una de sal (ho podeu anar tastant perquè no quedi ni massa dolç ni massa salat). Si ho creieu oportú perquè veieu que el sèsam s’està enganxant a la paella, afegiu-hi unes quantes gotes d’oli. Remeneu-ho bé durant un minut (aproximadament) i poseu-ho per sobre de l’amanida.

PRESENTACIÓ

Ho podeu servir amb el bol gran o posar-ho en plats o bols individuals. Si escolliu l’última opció, primer amaniu l’amanida i repartiu-la. Per últim, afegiu-hi el sèsam.

BON PROFIT!

Publicat el

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *